Handige rekentools

 

Vaak is het erg lastig om in te schatten hoeveel ijsblokjes of crushed ice u nodig gaat hebben. Helemaal precies kunt u het nooit uitrekenen maar met onderstaande voorbeelden kunt u een eind komen.

 

Als u ijsblokjes wilt gebruiken om in het glas te serveren dan kunt u met 1 kilo ijsblokjes ongeveer 15 glazen voorzien. Per zak van 8 kilo kunt u dus 120 drankjes serveren. Om een beetje marge te hebben kunt u uitgaan van 100 drankjes per zak van 8 kilo ijsblokjes.

 

Wilt u de ijsblokjes gebruiken om flessen drank in te koelen, of buffeten te voorzien van ijs. Dan kunt u de volgende berekening maken om te kijken wat u nodig hebt.

Omdat ingevroren ijsblokjes 2 keer het vollume innemen als water, kunt u kijken wat de inhoudt van de te vullen bak is, en deze inhoud door 2 te delen. Hiermee kunt u dan de bak volledig vullen met ijsblokjes. Wilt u er ook flessen, blikjes of andere producten in koelen dan hoeft u de bak maar voor drie kwart te vullen met ijsblokjes.

 

Indien u cocktails gaat maken, en hiervoor crushed ice nodig hebt. Dan kunt u uitgaan van ongeveer 50 cocktails per zak van 8 kg crushed ice. Uiteraard hangt dit af van de hoeveelheid crushed ice die u in het glas doet.

 

 

Snel uw keuze maken..